Skip to content
reklama


2017 Španělské testovací jízdy vycházejí pozitivně pro Pata Yamaha

2017 Španělské testovací jízdy vycházejí pozitivně pro Pata Yamaha

Rok 2017 oficiálně začal tým Pata Yamaha ze seriálu WSBK s Alexem Lowesem a Michaelem van der Markem úspěšně – uzavřeli první polovinu čtyřdenního testu plánovaného na Pyrenejském poloostrově. Okruh de Jerez poskytnul testovací místo duu z Yamahy a návrat na jejich stroje YZF-R1 po celé dva dny při záři španělského zimního slunce, oba jezdci tak dokončili rozsáhlou a důležitou práci.

5ZONOO4JO3MI5G4P6I5N

Technici z Yamahy pracovali neúnavně po celou dobu krátké zimní přestávky – od konce testů v listopadu připravovali značně upravený stroj YZF-R1 pro sezónu 2017, takže počáteční úterní akce na trati byla více zkouškou pro Pata Yamaha tým. Po pečlivém zvážování, vylepšování a úpravách, oba jezdci našli svůj rytmus na okruhu.  Jak den postupoval tým výborně spolupracoval se svými novými kolegy z Yamaha Motor Europe a Yamaha Motor Japan.

NHSLSBABHSBWSP8W53J3

Lowes  první den soustředil své úsilí na elektronický vývoj výkonnosti a zdokonalování nové strategie Yamahy poté svou pozornost zaměřil na podrobnější nastavení podvozku. Konkrétně seřízení předních vidlic a regulování  výkon. Angličan také použil odpolední setkání, aby vyrazil natrénovat závodní nastavení. Zpočátku mařený červenou vlajkou ve svém třetím kole, nakonec den dokončil 23-kolovou jízdu s konstantními pozitivními časy. Lowes uzavřel své dva dny v součtu s 138 koly, svůj nejlepší čas – 1’40.600.

YI9PS8CC20N93R9VT0XC

Zaměřit se  na podvozkovu sestavu a doladit cit se svým nově nabytým WSBK-spec YZF-R1 a také posuzováním vývoje provedeného od listopadu, van der Mark strávil několik prvních hodin na trati. S hardwarem na místě se Holanďan druhý den soustředil na elektroniku. Své testování dokončil se 145 koly a využil zpětné vazby jeho týmového jezdce z předchozích zasedání a stejně tak i své vlastní dojmy, aby vytvořil progresivní a celkový pohled na testestování týmu Pata Yamaha.

75Q4ZIAV1U7BBG03MKR2

Portugalský okruh Internacional do Algarve je závěrečné umístění Pata Yamaha týmu WSBK, který se těší na další dva dny testování, jež je naplánováno na sobotu 28. a neděli 29. ledna.

 

Text a foto: TZ

reklama


reklama


reklama